Author: Maria Koopman

film noir

Filmhuis Lumen zat al 22 jaar in hetzelfde jasje, tijd voor een opknapbeurt. De filmzalen kregen nieuwe stoelen, de sanitaire ruimtes werden vernieuwd en de foyer kreeg nieuwe meubels, verlichting en een uitzicht. Alles in donkere tinten die een filmisch effect beogen. Veel bezoekers zijn blij met de nieuwe uitstraling en vooral blij dat Lumen nog als vanouds en vertrouwd aanvoelt.

de 'touwbanken' zorgen voor informele zitplekken , voor eventjes in de pauze

de ‘touwbanken’ zorgen voor informele zitplekken, voor eventjes in de pauze

foyer

foyer

foyer

foyer

IMG_5028

 

 

 

toiletdeur dames

Uma bewaakt het dames-

 

deur naar herentoilet

en George het herentoilet

fontein met Dyson tap-airblade

fontein met Dyson tap-airblade

IMG_5097

Van rommelzolder naar appartement

Een benauwde zolder met kamertjes en vlierinkjes is opengebroken en verbouwd tot een licht en ruim appartement. Bij het slopen kwam een bijzondere Philibert kapconstructie tevoorschijn die overal in het zicht is gehouden.

overzicht van keuken naar zitgedeelte en nieuwe dakkapel

overzicht van keuken naar zitgedeelte en nieuwe dakkapel

eetgedeelte

eetgedeelte

op maat gemaakte inbouwkasten

op maat gemaakte inbouwkasten

Philibert kapconstructie

Philibert kapconstructie

balkondeur

balkondeur

zomers een 'boomhut' 's winters uitzicht op alle torens van Delft

zomers een ‘boomhut’
’s winters uitzicht op alle torens van Delft

Vrolijk en open wonen.

In een jaren 70 ‘drive-in’ woning zit de woonkamer op de 1e verdieping. De keuken is in een eerdere verbouwing naar de tuinkamer op de begane grond verplaatst. De overgebleven woonruimte was gedateerd. Het moest een vrolijke en open woonruimte worden voor een gezin met drie jonge kinderen.

De vloer is vervangen, de achtergevel voorzien van een extra raam en een schuifpui, de pelletkachel is opgeschoven en staat meer centraal in de zithoek, de wand naar het trappenhuis is in zijn geheel vervangen door een op maat gemaakte wand met inbouwkasten aan beide zijden en een schuifdeur naar het trappenhuis, van de werkkast op de overloop is een kleine pantry in de muziekhoek gemaakt.

 

Een moderne woning zonder te verhuizen.

 

img_3974 img_3977img_3968img_3971